Papp László Budapest Sportaréna

Az autóval érkezők számára (az Ifjúság útja felől megközelíthető) 1149 férőhelyes parkoló áll rendelkezésre. Az akadálymentes megközelítés a parkolóház 2-es és 3-as lépcsőházak liftjein keresztül, tömegközlekedéssel a Hungária körút felől biztosított.

Papp László Budapest Sportaréna

1143 Budapest, Stefánia út 2.

Az előd, a Budapest Sportcsarnok 1999 decemberében szinte porig égett, Magyarországon a BS volt az egyetlen olyan több ezer embert befogadni képes, fedett épület, amely nemcsak sportrendezvényeknek, hanem egyéb kulturális eseményeknek is otthont adott. A tűzvész után gyorsan megfogalmazódott a szándék, hogy mihamarabb felépüljön egy új sportkomplexum. A tendert a francia Bouygues építőipari cég nyerte el, amely konzorcium – 2002-ben – kivívta magának a világ legnagyobb építővállalatának címét.

A Budapest Sportaréna egyedi kavics formáját csakúgy, mint az egész épület együttest magyar építészek tervezték együttműködve az angol-amerikai „Sports Concepts” építészeti irodával. Az építés 2001. június 30-án kezdődött el, a „Kavicsot” 2003. március 13-án adták át. Ezen a napon a magyar könnyűzenei élet legnagyobb sztárjai szórakoztatták az épületbe először látogató közönséget, másnap a nyitógála egy gigantikus klasszikus-komoly zenei koncerttel zárult: Beethoven IX. szimfóniájával, amely egyben szimbolizálta Magyarország közelgő belépését az Európai Unióba. A Budapest Sportaréna 2004. május 28-a óta viseli Papp László nevét.

A patkó alakú létesítmény maximum 12 500 néző befogadására alkalmas, a nézőszám a különféle kialakítástól függ, a Birkózó-világbajnokságon hozzávetőleg 6 000 szurkoló foglalhat helyet. Az Aréna 2006-ban és 2013-ban már otthont adott a földkerekség legjobb birkózói nagy seregszemléjének.