Sikének elege van a bronzérmekből

Sike András, a kötöttfogású birkózó-válogatott szövetségi kapitánya reméli, hogy az októberi, budapesti világbajnokságon fényesebb érmeket szereznek a szakág múlt héten elért öt bronzérménél.

A szakember az Európa-bajnokság értékelésekor úgy fogalmazott, hogy a tavalyi újvidéki öt éremhez képest visszaesés a kaszpijszki Eb-szereplés, de az, amit a 2017-es kontinensviadalon nyújtott a csapat, nagyon ritkán fordul elő.

Előzetesen jobbra számított a kapitány, mert mint mondta, kicsit elege van már a bronzérmekből, tavaly a világbajnokságon is nyertek belőle hármat. A szabályváltoztatásokkal kapcsolatban – reggeli mérlegelés, kétnapos versenyek – megjegyezte, ezek nem rajzolták át az erőviszonyokat.

A 97 kg-os kategóriában bronzérmes Kiss Balázs azt mondta, a dagesztáni szereplést jó előjelnek tartja a világbajnokság előtt, s örül, hogy 35 évesen sem jelentett gondot számára az alkalmazkodás az új versenykörülményekhez.

A magyar válogatott összesen öt bronzérmet szerzett az oroszországi Kaszpijszkban megrendezett Európa-bajnokságon, örvendetes, hogy mindhárom szakág képviselői dobogóra állhattak. A kaszpijszki bronzosok: Barka Emese (57 kg), Nagy Mihály (szabadfogás 79 kg), Korpási Bálint (72 kg kötöttfogás), Lőrincz Tamás (77 kg kötöttfogás), Kiss Balázs (97 kg kötöttfogás).